Kuchařka

Internetová kuchařka

Třešňové knedlíky

Ingredience
250 g měkkého tvarohu, 250 g hrubé mouky, 1 rovná lžička prášku do pečiva, 2 vejce, špetka soli, + lžíce rozpuštěného másla, podle potřeby trochu mléka, třešně, na posypání moučkový cukr a strouhaný tvrdý tvaroh nebo strouhanka, máslo

Příprava
Tvaroh rozdrobíme do mouky smíchané s práškem do pečiva, vejce rozšleháme se solí a máslem. Rozšlehaná vejce spojíme s tvarohem a moukou a vypracujeme hladké těsto. Pokud je příliš husté, přidáme do něj trochu mléka. Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na dílky a ty dlaní roztlačíme na placičky. Na každou placičku položíme asi 3 třešně a zabalíme do tvaru knedlíků. Vodu v kastrolu přivedeme k varu, vhodíme knedlíky a vaříme 8 minut. Hotové knedlíky vyjmeme z vody cedníkem, necháme okapat a každý propíchneme nebo roztrhneme vidličkou, aby vyšla pára. Třešňové knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem a strouhaným tvarohem nebo smaženou strouhankou a nakonec vše pokapeme rozpuštěným máslem.