Třešňová bublanina

Sdílejte s přáteli

Třešňová bublanina

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 20 min Čas vaření 30 min Celkový čas 50 min

Ingredience

Pokyny

  1. V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, za stálého míchání přidejte rozšlehaná vejce. Přilijte mléko, rozpuštěné máslo, dobře ušlehejte. Třešně omyjte a vložte do formy o průměru 16 cm, kterou jste dobře vymazali máslem. Na třešně nalijte těsto. Formu zakryjte potravinovou fólií.

  2. Do hrnce nalijte 750 ml vody a formu vložte do koše pro vaření v páře v horní polože. Hrnec uzavřete.

  3. Jakmile začne unikat pára, zmírněte plamen a vařte po uvedenou dobu.

  4. Hrnec otevřete. Vyklopte vlažnou bublaninu z formy. Posypte moučkovým cukrem.

Poznámka

Podávejte s polevou z červeného ovoce.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *