Kuchařka

Internetová kuchařka

Třený koláč s borůvkami a drobenkou

Ingredience
120 g tuku, 350 g polohrubé mouky, 1 vejce, kůra z 1 citronu, 1 kg borůvek, 100 g cukru, 1 prášek do pečiva, ¼ l mléka, špetka soli, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu

Příprava
Tuk utřeme do pěny, přidáme celé vejce, cukr a znovu třeme asi 10 minut. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, strouhanou citronovou kůru a mlékem zaděláme těsto. To urovnáme na vymaštěný a moukou vysypaný plech asi na 1 cm silnou vrstvu. Na těsto nasypeme přebrané, oprané a okapané borůvky. Nakonec vše dobře zasypeme připravenou drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.