Tradiční lokše

Výbornou přílohu k huse a kachně dnes už asi těžko budete péct jako za starých časů přímo na kamnech, moderní teflonové pánve jí však na kouzlu neuberou. Příprava není náročná, ale pro lidi, kteří chtějí šetřit čas, jsou lokše běžně k dostaní i mražené.

Sdílejte s přáteli
Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 20 min Čas vaření 50 min Celkový čas 1 hod 10 min

Ingredience

Pokyny

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka ideálně den předem.

  2. Studené a oloupané je poté prolisujeme na vál a osolíme. Postupně přidáváme mouku, dokud nevnikne kompaktní nelepivé těsto.

  3. Rozdělíme ho na válečky, z nichž vytváříme tenké placky.

  4. Pečeme nasucho na rozpálené pánvi a hotové lokše lehce pomažeme husím nebo kachním sádlem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *