Topinky s červeným zelím

Sdílejte s přáteli

Topinky s červeným zelím

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 min Čas vaření 20 min Celkový čas 30 min Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. Z hlávky zelí vykrojte tuhý košťál ve středu (příp. i tuhá žebra) a nakrouhejte.

  2. Ve vyšší pánvi rozhřejte máslo, přidejte nasekanou cibuli, osolte a nechte pomalu zesklovatět.

  3. Přidejte zelí, jablko, tymián a znovu osolte. Krátce orestujte, zalijte vývarem a duste do změknutí.

  4. Většinu tekutiny a vývaru ze zelí vyvařte a dochuťte cukrem a octem.

  5. Chléb nakrájejte na poloviny a poté jej opečte na rozehřátém sádle dozlatova.

  6. Každou topinku ještě osolte, přidejte dušené zelí a podávejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *