Sýrové brambory

Sdílejte s přáteli

Sýrové brambory

Ingredience

Pokyny

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s oslenou vodou a uvaříme do poloměkka. Brambory scedíme, necháme vychladnout a zaprášíme hladkou moukou.

  2. Ve velké míse smícháme smetanu, strouhaný sýr a pepř.

  3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do smetany se sýrem. Pokud je těstíčko příliš tekuté, přidáme ještě trochu mouky.

  4. Kostičky brambor napíchneme na špejle, obalíme ve smetanovém těstíčku a smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova, nejlépe ve fritovacím hrnci.

  5. Podáváme teplé, posypané petrželkou.

Poznámka

Zimní a delší dobu skladované brambory mívají nepříjemnou pachuť. Zbavíte se jí, když do vody, ve které budete brambory vařit, přidáte lžičku cukru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *