Svíčková na smetaně II.

Sdílejte s přáteli

Svíčková na smetaně II.

Obtížnost: Středně obtížné Porce: 4

Ingredience

Na ozdobení

Pokyny

  1. Očištěné, omyté a osušené maso prošpikujeme polovinou slaniny.

  2. Do většího hrnce dáme vařit omytou, očištěnou a nakrájenou zeleninu s kořením. Dobře povaříme, ke konci varu přidáme ocet a necháme vychladnout.

  3. Maso vložíme do studeného nálevu tak, aby bylo úplně ponořené, pokryjeme ho zeleninou a necháme v chladu dva dny marinovat. Pak vodu slejeme a uchováme.

  4. Na 30 g másla orestujeme zeleninu a ze všech stran osolené maso na tomto základě prudce opečeme. Zalejeme ho nálevem z marinády a upečeme v troubě pod pokličkou doměkka.

  5. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a odložíme stranou.

  6. Štávu se zeleninou rozmixujeme, vmícháme do ní smetanu a prohřejeme.

  7. Porce masa vložíme do pekáče, přecedíme na ně omáčku, polejeme je zbytkem slaniny lehce opražené na 20 g másla a dáme asi na 15 minut do trouby zapéct. Omáčka zhnědne, okraje připečené k pekáči oškrabujeme.

  8. Hotovou omáčku ještě podle potřeby dochutíme cukrem, solí nebo octem, přídpadně rozředíme mlékem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *