Švestkový džem s balsamikem

Sdílejte s přáteli

Švestkový džem s balsamikem

Čas na přípravu 15 min Čas vaření 30 min Celkový čas 45 min

Ingredience

Instructions

  1. Švestky nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce společně s anýzem, vanilkovou dření i prázdnou tobolkou. Přidáme pomerančovou šťávu, brandy, balsamikový ocet a želírovací cukr a vše pozvolna přivedeme k varu. Na mírném plameni povaříme zhruba 5-10 minut.

  2. Poté vyjmeme vanilkovou tobolku a anýz. Ke směsi přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a rozmixujeme.

  3. Vyzkoušíme správnou konzistenci, odebereme z povrchu pěnu a následně džem  nalijeme do čistých sklenic.

Poznámka

Před dokončením nalijte trochu džemu na talířek. Pokud ztuhne, můžete naplnit sklenice. Pokud ne, nechte směs ještě pár minut povařit a poté zkoušku zopakujte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *