Kuchařka

Internetová kuchařka

Švestkové čatní

Ingredience
300 g švestek, 1 kg rajčat, 100 g jablek, 100 g cibule, 150 g cukru, 5 g soli, 150 ml 8% octa, ½ lžičky mletého zázvoru, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého hřebíčku, ½ lžičky mletého pepře

Příprava
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme, švestky vypeckujeme. Rajčata, jablka a švestky nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno. Vše vložíme do kastrolu. Podlijeme sběračkou vody a za občasného míchání dusíme asi 30 minut. Pak přidáme cukr, sůl, koření a ocet a vaříme odkryté do přiměřené hustoty. Hotové čatní plníme za horka do předehřátých sklenic. Ihned uzavřeme a sterilujeme obrácením dnem vzhůru na 10 minut.