Kuchařka

Internetová kuchařka

Svatební koláčky

Svatební koláčky Ingredience
300 g hladké mouky, 2 vejce, 100 g cukru, špetka soli, 200 g měkkého másla, 50 g sekaných mandlí, 100 g marmelády

Příprava
Mouku prosejte, do důlku rozklepněte 1 vejce, přidejte žloutek, cukr a sůl. Vločky másla rozložte po okraji. Vypracujte křehké těsto, přikryté je chlaďte. Pak krátce prohněťte, utvořte váleček, nakrájejte stejně velké kousky. Vyválejte je do kuličky, do každé vytlačte prstem důlek. Bílek lehce našlehejte, okraje koláčku potřete a omočte v mandlích. Placičky uložte na plech. Marmeládu protlačte sítem. 2 lžičkami jí trochu dejte do středu placiček. Upečte je tak, aby zůstaly světlé a nechte vychladnout na mřížce.

Tip
i[Obměna] Použijte kdoulové nebo rybízové želé, angreštovou, meruňkovou či reveňovou marmeládu.

Poznámky
Z těsta utvořte 3 cm váleček a nakrájejte z něj 30 kousků hmotnosti asi 25g. i[Pečení]: při teplotě 200°C