Stehýnka na víně

Sdílejte s přáteli

Stehýnka na víně

Čas na přípravu 20 min Čas vaření 60 min Celkový čas 1 hod 20 min Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. V kastrolu rozpustíme polovinu másla, přidáme kostičky slaniny a šalotky a vše asi 10 minut restujeme. Vložíme stehýnka  a opečeme je ze všech stran. Zaprášíme moukou, podlijeme vínem, osolíme, přidáme koření a necháme přejít varem.

  2. Ztlumíme plamen a pomalu dusíme asi 45 minut.

  3. Potom z omáčky vyjmeme bobkové listy.

  4. Na zbytku másla opečeme nakrájené žampiony, přidáme je k masu a ještě společně prohřejeme.

  5. Dosolíme či mírně přisladíme a ozdobíme zelenou petržekou.

Poznámka

Podáváme s pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *