Kuchařka

Internetová kuchařka

Stánkové langoše

Ingredience
300ml mléka, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky soli, 500 g hladké mouky, 1 balíček droždí

Příprava
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme droždí. V teple necháme vzejít kvásek asi 5 minut. (Pokud použijeme instatní droždí, tak jen suroviny smícháme). Mouku osolíme, přidáme kvásek a robotem hněteme cca 5 minut. Můžeme zpracovat těsto i ručně, ale bude to trvat déle. Těsto necháme cca 30 minut kynout v teple, pak z něj vyválíme na pomoučeném vále cca 2cm plát a sklenicí vykrojíme větší kolečka. Ta necháme ještě 10 minut kynout. V pánvi či hrnci rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nakynutá kolečka vytáhneme do stran, abychom dostali větší velikost langoše a smažíme do zlatova. Hotové langoše odkládáme na talíř se savým papírem, který zbaví langoš přebytečného tuku. Na závěr potřeme česnekem a přidáme sýr, šunku, kečup. Nebo je možná i varianta sladká - potřít marmeládou nebo čokoládou. :-)