Kuchařka

Internetová kuchařka

Srdíčka z lásky

Ingredience
500 g hladké mouky, 200 g práškového cukru, 1 a ½ ztuženého pokrmového tuku, ½ prášku do pečiva, 3 celá vejce, 4 balíčky malinového pudinku (pokud chceme mít srdíčka jiné barvy, dáme podle toho jiný pudink), zavařeninu na plnění, čokoláda na vaření a kousek ztuženého pokrmového tuku na polevu

Příprava
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva, pokrmový tuk najemno nastrouháme, přidáme vejce, pudinkový prášek a všechno dohromady zpracujeme. Hotové těsto vložíme do mikrotenového sáčku a na hodinu vložíme do chladničky, aby dobře ztuhlo. Vychladlé těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme z něj srdíčka. Pokládáme je na suchý plech a v mírně vyhřáté troubě je pečeme tak, aby zůstaly bledé. Propečené by nebyly chutné ani pěkné. Po vychladnutí slepíme vždy dvě srdíčka pikantní zavařeninou (rybízovou) a povrch ještě ozdobíme polevou z rozehřáté ho tuku. Pokud přidáme do polevy pár kapek oleje, bude se pěkně lesknout. Polevu nejlépe vymícháme nad párou.