Kuchařka

Internetová kuchařka

Špenátové knedlíky s uzeným masem

Ingredience
300 g uzeného vepřového masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce sádla, bobkový list, nové koření, celý pepř i[Knedlíky]: 800 g ve slupce uvařených brambor, 350 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1 sáček zmrazeného porcovaného špenátu (kostičky), mouka na vá l

Příprava
Uzené maso vložíme do hrnce s vodou, bobkovým listem, novým kořením a pepřem, uvaříme ho doměkka a vyjmeme. Vychladlé uvařené brambory oloupememe, jemně nastrouháme, přidáme k nim sůl a obě vejce a promícháme. Pak po částech zapracujeme mouku (těsto by nemělo být příliš tuhé). Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a nakrájíme na čtverce. Naplníme je porcemi mrazeného špenátu a uzavřeme. Vývar z uzeného masa opět přivedeme k varu a uvaříme v něm připravené knedlíky. Mezitím uvařené maso nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme uzené maso a orestujeme ho. Na závěr vmícháme plátky česneku. Uvařené knedlíky rozkrojíme, přelijeme sádlem s cibulkou a uzeným masem a ihned podáváme.