Špecle s vajíčkem a holandskou lanýžovou pěnou

Sdílejte s přáteli

Špecle s vajíčkem a holandskou lanýžovou pěnou

Porce: 6

Ingredience

Špecle

Holandská pěna

Hrášek

Jeseter

Vejce

Instructions

Špecle

  1. Vše smícháme a těsto škrábeme pomocí karty z prkénka do horké osolené vody. Jakmile špecle vyplavou na povrch, scedíme je a propláchneme studenou vodou.

  2. Zakápneme a orestujeme na pánvi do zlatova.

Vejce

  1. Vejce připravíme jako zastřená vejce.

Jeseter

  1. Jesetera nakrájíme na malé kostičky o velikost 1x1 cm. Zakápneme sójovou omáčkou a necháme 20 minut uležet.

  2. Poté jesetera osušíme papírovou utěrkou, obalíme v kukuřičném škrobu a zprudka smažíme ve slunečnicovém oleji na 190 °C, až vzniknou křupavé škvarky. Ochutnáme a již nesolíme.

Holandská pěna

  1. Žloutky, vodu, ocet a sůl vyšleháme nad párou. Pomalým proudem přiléváme přepuštěné máslo a neustále metličkou šleháme do zhoustnutí.

  2. Ke konci přidáme 5 g lanýžového oleje (dle chuti). Omáčku ihned přelijeme do šlehačkové láhve, přidáme bombičku a našleháme jako šlehačku.

Hrášek

  1. Nasekáme nadrobno cca 5 lístků medvědího česneku. Přidáme 150 g hrášku, hrubozrnnou hořčici a kapku olivového oleje. Vše smícháme.

Servírování

  1. Do misky vložíme rozklepnuté vejce, které osolíme a opepříme. Přidáme orestované špecle, pokračujeme se směsí hrášku, medvědího česneku a hořčice. Přidáme jeseteří škvarky.

  2. Nakonec zastříkneme lanýžovou holandskou pěnou.

  3. Dozdobíme hráškovými výhonky, popřípadě kreblíkem nebo čerstvým koprem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *