Ingredience
2 vejce, 80 g + 2 lžíce cukru, 70 g polohrubé mouky, 50 g škrobu, 1 lžička kypřícího prášku, ½ litru šlehačky, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce citronové šťávy, větší citron s tenčí slupkou, 1 lžička másla, trochu moučkového cukru
Příprava
Z vajec, 80g cukru, 2 lžic horké vody, mouky, škrobu a prášku do pečiva upečte piškotový korpus.
Korpus dvakrát rozkrojte. Ze šlehačky a 2 lžic cukru ušlehejte tuhý sníh. 1/3 monožství smíchejte s kakaem a potřete první plát piškotu.
Přiložte druhý plát piškotu. Do bílé šlehačky vmíchejte citronovou šťávu a potřete piškot. Přiložte třetí plát piškotu, zbylou šlehačkou potřete celý povrch dortu. Ozdobnou trubičkou nastříkejte po okraji dortu šlehačkové pusinky.
Na pánvi v másle prohřejte jemné plátky citronu, poprašte je cukrem a nechte zesklovatět. Vychladlé nařízněte, stočte do spirály a vtlačte do šlehačkových pusinek.
Tip
i[Vhodná příloha]
Čokoládové drobení nebo kakao na posypání středu dortu.
Poznámky
Tenkou slupku mají obvykle citrony s jemnými póry. Citron dobře omyjte.
i[Pečení]: při teplotě 185°C