Sdílejte s přáteli
Smažený vepřový jazyk

Smažený vepřový jazyk

Ingredience

Pokyny

  1. Jazyk dobře očistíme a omyjeme ve vlažné vodě. Potom ho vložíme do hrnce s horkou vodou, osolíme a vaříme mírným varem doměkka.

  2. Měkký jazyk zchladíme pod studenou vodou, okamžitě sloupneme a po úplném zchladnutí nakrájíme přes vlákno na porce.

  3. Na talíři rozšleháme vidličkou vejce s mlékem a solí.

  4. Každý plátek obalíme nejdřív v hladké mouce, potom ho namočíme v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

  5. Sádlo rozpálíme na pánvi a obalené plátky jazyka v něm usmažíme po obou stranách dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *