Kuchařka

Internetová kuchařka

Smažený rokfór

Ingredience
600 g rokfóru nebo nivy, 150 g hladké mouky, 2 vejce, 200 ml mléka, svazeček petrželky kudrnky, 80 g anglické slaniny (plátky), sůl, olej

Příprava
Sýr nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Mouku prosijeme, přidáme 1 vejce a zalijeme mlékem. Vidličkou vyšleháme hladké těstíčko. Petrželku kudrnku pečlivě opereme, vytřeme nebo necháme okapat. Pak ji najemno nasekáme a lehce vmícháme do vyšlehaného těstíčka, které ještě můžeme podle chuti přisolit. Jednotlivé porce sýra pevně zabalíme do tenkého plátku anglické slaniny (můžeme ji připíchnout párátkem, aby se plátek neuvolnil) a namáčíme v připraveném těstíčku. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a porce sýra smažíme přibližně 3-4 minuty z obou stran. Hotové kousky klademe na ubrousek nebo papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

Tip
Smažený sýr s anglickou slaninou podáváme s vařenými bramborami a různými zeleninovými saláty.