Kuchařka

Internetová kuchařka

Smažená jablka s vanilkovým krémem

Ingredience
jablka i[Těstíčko na obalení] 0,125 l mléka, 120 g hladké mouky, 2 ks vejce, 2 lžíce moučkového cukru, vanilkový cukr i[Vanilkový krém] 0,45 l mléka, 2 žloutky, 10 g vanilkového pudinku v prášku, 60 g cukru, vanilkový cukr

Příprava
Uvedné přísady rozšleháme v těstíčko a necháme je chvíli stát. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka 1 cm silná. Namáčíme je v těstíčku, hned vkládáme do rozhřátého oleje a usmažíme po obou stranách do růžova. Pudinkový prášek, cukr a žloutky rozmícháme v mléce a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty. Krém ochutíme vanilkovým cukrem. Jablka podáváme s vanilkovým krémem.