Sdílejte s přáteli

Škvarková pomazánka

Čas vaření 200 min Celkový čas 3 hod 20 min Porce: 14

Ingredience

Pokyny

  1. Škvarky, syrové maso, zeleninové lečo, cibuli a česnek semeleme v mlýnku na maso. Část škvarků můžeme jen překrájet na menší kousky, v pomazánce pak budou tvořit pěknou mozaiku. Vše promícháme, přidáme vejce, hořčici, neslazené kondenzované mléko a koření. Opět důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs. Osolíme podle chuti (asi 2 lžíce soli) a opět promícháme. Toto množství pomazánky nám vystačí na naplnění asi 14 třídecilitrových zavařovacích sklenic.

  2. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 2 hodiny při mírném varu. Poté je vyndáme, necháme zchladnout a uložíme na studeném místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *