Škubánky

Sdílejte s přáteli

Škubánky

Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme je do poloměkka.

  2. Vodu z brambor slijeme do hrnku, brambory rozšťoucháme a zasypeme moukou. Přilijeme asi polovinu silné vody, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme stát na teplém místě asi 20 minut.

  3. Až se mouka propaří, odlijeme z hrnce přebytečnou vodu, brambory důkladně rozmačkáme a umícháme hladké tuhé těsto.

  4. Lžící namočenou v rozpuštěném sádle vykrajujeme z těsta úhledné škubánky, upravíme je na mísu, omastíme rozpuštěnémým sádlem, posypeme cukrem a mletým mákem a ihned podáváme.

Poznámka

Tradičním nápojem ke škubánkům je vychlazené mléko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *