Škubánky s mákem

Sdílejte s přáteli

Škubánky s mákem

Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Oloupané brambory propláchneme, pokrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, přidáme lžíci soli a uvaříme doměkka. Pak polovinu vody slijeme do hrnku. Do brambor uděláme druhým koncem vařečky několik otvorů a vsypeme do nich mouku. Hrnec zakryjeme poklicí a necháme na velmi mírném plameni asi 10 minut "propařit". Po propaření brambory s moukou důkladně rozšťoucháme. Pokud je směs příliš hustá, přilijeme scezenou vodu z brambor. Lžící namočenou v horkém tuku vykrajujeme škubánky, sypeme je mletým mákem promíchaným s cukrem a omastíme. Druhý den můžeme zbylé škubánky opéct dozlatova na tuku a podávat je třeba se špenátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *