Kuchařka

Internetová kuchařka

Skořicoví šneci

Ingredience
30 ml mléka, 1 ks vejce, 20 g vanilkového proteinu, 40 g krém Šmakoun, 150 g špadlová mouka, půl sáčku sušeného droždí, 15 g kokosový olej, 15 g arašídové máslo, 15 g med, skořice, kurkuma, perníkové koření, 20 ml vlažná voda

Příprava
Z vody a droždí vytvoříme kvásek a přidáme ingredience: mouku, protein, olej a vejce. Podle hustoty přiléváme mléko do konzistence nelepivého těsta, necháme alespoň hodinu kynout. Nakynuté těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme tři obdélníky. První naplníme krémem Šmakoun a posypeme kořením (skořice, kurkuma, perníkové). Obdelník zabalíme do roládky a nakrájíme na deset kousků. Druhý obdélník naplníme krémem smíchaným s oříškovým máslem a třetí potřeme medem smíchaným s kořením. Opakujeme rolování a krájení. Šneky potřeme směsí: mléko + koření + stévie nebo skořicový curk a pečeme 20-30 minut dozlatova na 180 °C. Před servírováním můžeme šneky pokapat rozpuštěnou čokoládou.