Kuchařka

Internetová kuchařka

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky Ingredience
500 g neloupaných mandlí, 4 bílky, špetka soli, 350 g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky skořice

Příprava
Mandle jemně umelte. Bílek, sůl, cukr a citronovou šťávu ušlehejte v pevný sníh. 1 šálek odeberte a použijte jako polevu. 350g mandlí smíchejte se skořicí a vmíchejte do sněhu. Z těsta na mandlích vyválejte placku asi 1 cm tlustou. Potřete ji částí polevy. Hvězdičky vykrajujte těsně vedle sebe, formičku pokaždé ponořte do moučkového cukru a občas vyčistěte. Pečicí plech vymastěte a cukroví na něj poskládejte. Zbylé těsto znovu propracujte, vyválejte na mandlích a celý postup opakujte. Skořicové hvězdičky nechejte na plechu nejlépe přes noc oschnout, pak upečte uprostřed trouby.

Poznámky
i[Důležité] Šleháte-li bílky ručně, ušlehejte nejprve sníh, potom po troškách zašlehejte prosátý moučkový cukr. Upečené skořicové hvězdičky by měly být na povrchu suché, ale uvnitř měkké. Uložte je do plechové krabice, jednotlivé vrstvy proložte celofánem. Krabici pevně uzavřete víkem. i[Pečení]: při teplotě 160°C i[Odpočívání]: přes noc