Kuchařka

Internetová kuchařka

Široké nudle s kapustovou omáčkou

Ingredience
2 středně velké cibule, 1 stroužek česneku, 250 g mletého hovězího masa, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 plechovka rajčat (850 ml), 1 malý celer, ½ hlávky kapusty, 300 g širokých nudlí, sůl, 3-4 snítky tymiánu, pepř

Příprava
Cibule a česnek nasekáme. Rozehřejeme olej. Obojí v oleji orestujeme. Přidáme mleté maso a taktéž orestujeme. Zasypeme moukou a přidáme rajčata. Rajčata rozmačkáme a přikrytá dusíme asi 25 minut. Celer nakrájíme na malé kostičky, kapustu na proužky. Asi po 15 minutách společného dušení přidáme do omáčky a společně ještě jednou podusíme. Nudle uvaříme v osolené vodě (asi 8 minut). Tymián až na jednu snítku nasekáme a přidáme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem. Nudle slijeme a podáváme přelité omáčkou. Na talířích dozdobíme snítkou tymiánu. Nemáme-li čerstvý, použijeme sušený.