Kuchařka

Internetová kuchařka

Sendviče s dušenými líčky

Ingredience
500 g hovězích líček, sůl, pepř, rostlinný olej, 1 menší cibule, 1/2 petžele, 1 mrkev, 1 stonek celeru, 1 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, plocholistá petržel, tymián, rozmarýn, 300 - 400 ml hovězího vývaru, 10-12 žitných housek, 1 sklenička cibulové marmelády

Příprava
Maso nakrájené na malé kousky osolte, opepřete a zprudka oretujte na troše oleje. Pak ho vyjměte. Ve výpeku dohněda orestujte nakrájenou zeleninu. Přidejte protlak a míchejte, až zkaramelizuje. Přilijte část vína a nechte ho redukovat. Postup opakujte se zbytkem vína. Vložte zpět maso a bylinky a zalijte horkým vývarem a přiveďte k varu. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C a nechte "dusit asi 2,5 hodiny. Hotové maso se úplně rozpadá. Pak podle potřeby sceďte a omáčku zredukujte. Žitné housky prokrojte a na spodní část nandejte líčka. Horní část potřete cibulovou marmeládou. Přiklopte a podávejte."

Tip
Žitné housky je možné zaměnit za dalamánky.