Kuchařka

Internetová kuchařka

Selská omeleta s rajčaty

Selská omeleta s rajčaty Ingredience
100 g prorostlé slaniny, 100 g cibule, 500 g brambor na loupačku, 1 svazek pažitky, 5 vajec, 5 lžíc mléka, sůl, pepř, 3 malá rajčata

Příprava
Slaninu nakrájejte na malé kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké kroužky, pažitku nasekejte na drobno. Slaninu nechte na velké pánvi vypéci do křupava. Brambory nakrájejte na plátky asi centimetr tlusté a rozložte je rovnoměrně na slaninu. Opečte je pěkně dozlatova po obou stranách. Přidejte cibuli a vše krátce zapečte. Mezitím v misce rozkvedlejte nebo vidličkou našlehejte vajíčka s mlékem, trochou soli a pepře. Rajčata pokrájejte na plátky. Dobře rozšlehaná vajíčka nalejte na brambory tak, aby je zakryla v rovnoměrné vrstvě. Při nízké teplotě je nechte ztuhnout. Omeletu zdobte rajčaty a posypte čerstvou nebo sušenou pažitkou.

Tip
i[Vhodná příloha]: Hlávkový salát s krémovou omáčkou z jogurtu, kořeněnou bylinkami.

Poznámky
Brambory ve slupce uvařte den předem. Ještě horké je oloupejte, nechte vychladnout a v mikrotenovém sáčku dejte do chladničky.