Kuchařka

Internetová kuchařka

Selská omeleta s pažitkou

Ingredience
50 g prorostlé slaniny, 300 g brambor, ¼ lžičky soli, špetka pepře, 1 cibule, 3 vejce, 3 lžíce mléka, 4 lžíce krájené pažitky

Příprava
Slaninu nakrájejte na malé kostičky. Pánev zahřejte, slaninu opečte do křupava. Ve slupce uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na 3 mm plátky. Rozložte je na slaninu, mírně osolte, opepřete a pečte. Obraťte, když je spodní strana opečená. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky. Vejce rozkvedlejte v mléce, přidejte sůl a pepř. Pažitku nakrájejte. Když brambory stejnoměrně zezlátnou, přidejte cibuli a opečte ji. Pak brambory zalijte vejci, která nechte pomalu ztuhnout. Omeletu posypanou pažitkou servírujte na pánvi.

Tip
i[Vhodná příloha]: Salát ze syrové zeleniny, s majonézovou omáčkou nebo salátovou zálivkou.

Poznámky
Omeletu nechte ztuhnout pod poklicí, aby dostala teplo také seshora. i[Pečení]: při střední teplotě