Kuchařka

Internetová kuchařka

Schwarzwaldský višňový dort

Schwarzwaldský višňový dort Ingredience
175 g hladké mouky, 1 vejce, 70 g moučkového cukru, 90 g másla, ⅛ litru třešňové šťávy, 2 lžičky solamylu, 450 g vypeckovaných višní, 50 g cukru, 6 cl třešňovice, 2 nízké čokoládové korpusy nebo jeden vysoký, 1 litr šlehačky, 2 balíčky vanilkového cukru, 80 g rybízové marmelády, 30 g čokoládové tříště a 12 třešní

Příprava
Z mouky, vajíčka, cukru a másla připravte drobenkové těsto, dejte je do dortové formy. Několikrát propíchněte, upečte, nechte vychladnout. Trochu třešňové šťávy rozmíchejte se solamylem. Zbytek šťávy povařte, zahustěte solamylem, smíchejte s višněmi. Cukr povařte se 4 lžícemi vody, smíchejte s třešňovicí, pokapejte piškotový korpus. Ušlehejte tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem, část dejte stranou a použijte na zdobení. Drobenkový základ potřete rybízovou marmeládou, přiklopte první korpus, navrch rozetřete tuhou šlehačku, poklaďte višněmi. Přiklopte druhý korpus a lechce přitlačte. Na vrchu i po stranách potřete tuhou šlehačkou, posypte čokoládou, nastříkejte růžice a ozdobte třešněmi.

Poznámky
i[Pečení]: při teplotě 225°C