Kuchařka

Internetová kuchařka

Sametové palačinky

Ingredience
3 vejce, 300 ml mléka, špetka soli, 1 lžička cukru, 5 g vanilkového cukru, 1 lžička skořice, 150 g hladké mouky, 1 lžička kakaa, olej na smažení i[Na ozdobení] 4 lžíce vanilkové zmrzliny, čerstvé a mražené ovoce, strouhaná citronová nebo pomerančová kůra

Příprava
Vejce rozklepneme do mísy a rozšleháme s mlékem. Přidáme sůl, oba cukry, skořici a po částech přisypeme prosátou mouku s kakaem. Vše rozmícháme na hladké těsto a dáme přibližně na 20 minut odpočinout. Teflonovou pánev potřete olejem, necháme rozpálit a po částech na ni lijeme těsto, které rovnoměrně rozprostřeme. Upečeme tenké palačinky. Hotové palačinky přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky. Servírujeme je s vanilkovou zmrzlinou, kterou přelijeme rozehřátým mraženým ovocem. Na dozdobení použijeme čerstvé ovoce, strouhanou citrusovou nebo pomerančovou kůru a posypeme lístky meduňky.