Kuchařka

Internetová kuchařka

Salát z čekankových puků

Ingredience
600 g čekankových puků, ½ lžičky soli i[Na zálivku] 3 lžíce oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka soli, ½ lžíce hořčice, 5 lžíc vody

Příprava
Čekankové puky očistíme odstraníme povadlé listy a ostrým nožem seřízneme spodní část tak, abychom špičkou nože vyřízli i lůžko do hloubky asi 1/2 cm. (Tato část bývá nahořklá.) Očištěné čekanky nakrájíme na nudličky nebo na kolečka, vložíme do salátové mísy, posypeme solí a necháme asi 20 minut "vypotit". Potom nahořklou vyluhovanou šťávu ocedíme a čekankový salát zalijeme zálivkou. Příprava zálivky. Olej smícháme s citrónovou šťávou, solí, hořčicí s vodou. Za stálého míchání suroviny necháme dobře spojit.