Kuchařka

Internetová kuchařka

Salát s quinoou, avokádem a zelenými fazolkami

Ingredience
300 g quiona, 600 ml voda, 2 lžíce olivový olej, 300 g zelené fazolky, 1 ks avokádo, hrst mladé bylinky i[Citronový dresink]: 2 lžíce citronová šťáva, 60 ml olivový olej, 2 lžičky pokrájená citronová kůra naložená v soli, 2 lžičky med, 1 lžice najemno nasekaný kopr, mořská sůl, čerstvě namletý černý pepř

Příprava
Fazole očistíme a krátce povaříme. Avokádo nakrájíme na plátky. Smícháme všechny přísady na dresink a necháme chvilku stranou odležet. Quinou nasypeme do hrnce s vodou a necháme asi 15 minut bobtnat. Uvedeme do varu, poté snížím eteplotu a necháme pod pokličkou ještě 15 minut povařit, dokud se voda nevypaří. Uvařenou quinou necháme vychladnout. Do velké pánve nalijeme olej a osmahneme na něm quinou dozlatova. Rozdělíme ji na misky, rozložíme na ni zeleninu a pokapeme dresinkem.