Rýžový pudink

s kokosovým mlékem a mangem
Sdílejte s přáteli

Rýžový pudink

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 min Čas vaření 30 min Celkový čas 40 min Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo a orestujeme rýži.

  2. Stáhneme plamen, přilijeme 500 ml mléka a za občasného míchání rýži uvaříme doměkka.

  3. Přidáme kokosové mléko, vanilkový cukr a cukr a necháme probublat.

  4. Mezitím rozmícháme žloutky se zbytkem mléka, které společně se špetkou soli vmícháme do vroucí rýže.

  5. Stáhneme plamen, krátce prohřejeme a sundáme z plamene, aby se směs nezačala vařit.

  6. Servírování

    Do skleniček vložíme na kostičky nakrájené mango, uvařený rýžový pudink, mangové pyré a nakonec ozdobíme lístky bazalky.

Poznámka

Pro studenou variantu použijeme skleničky, kde rýži s kostičkami manga necháme ve skleničkách zchladit v lednici a teprve poté ozdobíme pyré a bazalkou.

Pro teplou variantu použijeme misky, kdy pudink servírujeme ještě teplý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *