Rýžový nákyp s houbami

Sdílejte s přáteli

Rýžový nákyp s houbami

Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě. Papriky nakrájíme na proužky.

  2. Houby očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme, opepříme a chvilku podusíme na oleji.

  3. Stroužky česneku jemně nasekáme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kolečka. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, žloutky rozšleháme se smetanou a vmícháme do nich rozdrobený balkánský sýr.

  4. Uvařenou rýži necháme častečně vychladnout a promícháme ji se žloutkovou směsí. Pak přidáme zeleninu, houby a česnek. Lehce promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  5. Zapékací mísu vymažeme 1 lžící másla a vysypeme strouhankou. Ostatní máslo nakrájíme na vločky. Směsí naplníme zapékací mísu, vršek urovnáme a poklademe vločkami másla. V trouhbě při 190 °C zapékáme asi 35 až 40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *