Rychlá omáčka tmavá

Sdílejte s přáteli

Rychlá omáčka tmavá

Obtížnost: Pro začátečníky

Ingredience

Pokyny

  1. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, zasypeme moukou a asi minutu osmahneme. Takto připravenou světlou jíšku postupně podléváme studeným vývarem a smetanou. Za stálého míchání povaříme asi 20 minut.

  2. Potom do omáčky přidáme na plátky nakrájené a na troše másla podušené hříbky a vaříme ještě asi 10 minut.

  3. Nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou, solí a mletým pepřem.

Poznámka

Omáčka se hodí k hovězímu masu, rybám nebo knedlíkům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *