Kuchařka

Internetová kuchařka

Rybí předkrm na topince

Rybí předkrm na topince Ingredience
500 g sladkovodní ryby (porce kapra, malý pstruh apod.), 1 malá cibule, 1 lžíce másla a 2 lžíce oleje, sůl, citronová šťáva, 1 sklenka bílého vína, 1 čínské zelí nebo hlávkový salát, 5 lžic sterilovaného hrášku s mrkví (nebo zmrazeného, uvařeného a ochlazeného), 1 jablko, 2 vejce vařená natvrdo, 100 g majolky, 1 dl husté smetany ke šlehání, 6 plátků toastového chleba, olej

Příprava
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ne oleji s máslem. Rybu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme k cibuli a po obou stranách ji opečeme. Potom rybu podlijeme vínem a podusíme, až se víno odpaří. Sejmeme s ohně, rybu vykostíme a pokrájíme nadrobno. Čínské zelí nebo hlávkový salát opereme, osušíme a nakrájíme na nudličky (několik listů si dáme stranou). Jablko rozkrájíme na kostičky a hned zakapeme citronovou šťávou. Vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salát či zelí, jablko, vejce a hrášek s mrkví smícháme v míse s výpekem z ryby, majolkou a smetanou. Nakonec lehce vmícháme rybí maso a salát dáme do chladna odpočinout. Před podáváním opečeme toastový chléb, položíme na něj lístek zelí nebo hlávkového salátu. Na každý toast urovnáme salát a ozdobíme podle chuti a možností.