Kuchařka

Internetová kuchařka

Růžový dortík

Ingredience
200 g polotučného tvarohu, 1 kelímek bílého jogurtu, 1 polévkovou lžíci želatiny, 2 lžíce ovocného červeného sirupu, 2 lžíce cukru i[Na omáčku] 50 ml zakysané smetany, 2 lžíce mléka, 1 lžíci cukru, červený ovocný sirup

Příprava
Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody. Tvaroh, jogurt, želatinu, sirup a cukr umixujte a nalijte domisek, které jste předem vypláchla studenou vodou. Dejte zhruba na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Smetanu zřeďte mlékem a oslaďte, rozdělte ji na talířky a doprostřed vyklopte ztuhlé "bábovky" želatiny. Smetanovou omáčku můžete ozdobit sirupem, který ozdobně upravíte vidličkou. Úspěch budete mít, když dezert přizdobíte třeba růžičkami z mandlového těsta.