Kuchařka

Internetová kuchařka

Rumové suflé

Rumové suflé Ingredience
6 vajec, 80 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 4 lžíce rumu, nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu, 50 g solamylu, trochu másla a mouky do formy

Příprava
Žloutky rozšlehejte s curkem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do bílé pěny. Přidejte rum, citronovou šťávu, nastrohanou kůru a šlehejte pěnu dále. Zchlaďte a krátce před užitím znovu našlehejte. Tuhý sníh z bílků ušlehejte až krátce před pečením. Přidejte krém ze žloutků, přes sítko prosijte solamyl a pěnovou hmotu optarně zamíchejte. Formu na nákypy vymažte tlustou vrstvou másla a vysypejte hrubou moukou. Naplňte ji zhruba ze dvou třetin, dejte do horké trouby a pečte při střední teplotě a zavřené troubě. Podávejte okamžitě po upečení teplé, jinak suflé klesne.

Tip
i[Vhodná příloha] Omáčky z čerstvých rozmačkaných letních bobulovin. Nebo omáčky ze švestek, broskví či meruňek, které krátce podušené rozvinou plně své aroma.

Poznámky
Suflé vyžaduje trochu cviku, proto si pečení vyzkoušejte a teprve až si budete jisti dobrým výsledkem, připravte toto pohoštění i svým hostům. i[Pečení]: při teplotě 225°C