Kuchařka

Internetová kuchařka

Roztomilý čokoládový ježek

Ingredience
3 vejce, 175 g cukru, 3 lžíce rumu, 1 balíček vanilkového cukru, 1 špetka soli, 200 g polohrubé mouky, 150 g měkkého másla, 3 žloutky, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce moučkového cukru, 50 g půlených mandlí, 100 g čokoládové polevy

Příprava
Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj 100g cukru. Utřete 3 žloutky, 75g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávejte sníh s bílků a prosátou mouku, těsto vařečkou opatrně obracejte. Těsto pečte v tukem vymazané a moukou vysypané formě. Upečené těsto nechte vychladnout. Nařežte vodorovné pláty. Máslo utřete s moučkovým cukrem a žloutky, přidejte špetku soli, kakao. Krémem potřete piškotové pláty a "ježka" opět sestavte. Hotovou čokoládovou polevu nechte rozehřát ve vodní lázni. Do "ježka" zapíchejte rozpůlené mandle a zalijte čokoládovou polevou.

Poznámky
Na ozdobu ježka počítejte 1 lískový oříšek, 2 bílé a 2 modré lentilky, které vtlačíte jako tlamičku a očička do vlhké polevy. i[Pečení]: při teplotě 175°C