Rostbíf

Sdílejte s přáteli

Rostbíf

Čas vaření 40 min Celkový čas 40 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Maso nechte odležet 2-3 dny. Odřežte lojový okraj a jemně ho nakrájejte na malé kousíčky. Špalík masa osušte, naklepejte pomocí kloubů prstů.

  2. Vložte do pekáčku na rozpálený lůj a ze všech stran pečte asi 10 minut v rozpálené troubě. Pečeně uvnitř musí zůstat krvavá.

  3. Pak slijte lůj, nahraďte ho máslem a trochou oleje. Maso osolte a opepřete.

  4. Zprudka opékejte po všech stranách dalších 10 minut v troubě. Celková doba pečení je asi 40 minut.

  5. Maso má opečenou kůrku a šťavnatý, mírně krvavý střed. Rosbíf servírujte nakrájený na tenké plátky buď za tepla nebo zcela vychladlý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *