Kuchařka

Internetová kuchařka

Rizoto z kuřečího masa s houbami

Ingredience
400 g zbylého pečeného nebo grilovaného kuřecího masa, 300 g rýže, 200 g žampionů nebo jiných hub, 40 g slaniny, 60 g cibule, 1 lžíce sterilovaného hrášku, 1 zelená paprika, 2 rajčata, 60 g tvrdého sýra, 20 g másla nebo rostlinného tuku, petrželka, kmín, sůl

Příprava
Část jemně sekané cibule zpěníme na másle nebo rostlinném tuku, přidáme pokrájené žampiony, osolíme, okmínujeme a dusíme ve vlastní šťávě. Vypranou rýži zalijeme vodou a dusíme doměkka. Zbylou cibuli osmažíme na pokrájené slanině, přidáme proužky zelených paprik, čtvrtky rajčat, pokrájené kuřecí maso a krátce podusíme. Dušenou rýži smícháme s dušenými houbami, zeleninou a masem. Nakonec vmícháme okapaný sterilovaný hrášek a necháme prohřát. Na talířích sypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky. Podáváme s kompotem.