Rizoto pečené v troubě se špenátem a hlívou

Sdílejte s přáteli

Rizoto pečené v troubě se špenátem a hlívou

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 min Čas vaření 40 min Celkový čas 50 min

Ingredience

Pokyny

  1. Rýži nasypte do pekáčku nebo zapékací misky, zalijte vývarem a pořádně promíchejte. Nezapomeňte, že rýže hodně nabude na objemu, takže pekáč volte radši větší než menší.

  2. Pekáč překryjte poklicí nebo alobalem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30-40 minut. Hotová rýže už do sebe pohltí všechnu tekutinu a je uvařená "na skus".

  3. Než se rýže upeče, hlívu nakrájejte na kousky a zlehka orestujte na lžíci olivového oleje a přidejte špenát.

  4. Hotovou rýži vyndejte z trouby, promíchejte s nakrájeným máslem, nastrouhaným sýrem, špenátem a hlívou.

  5. Podle chuti dosolte a dopepřete a ihned podávejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *