Kuchařka

Internetová kuchařka

Rizoto "Co dům dal"

Ingredience
300 g rýže, kousek pečeného nebo vařeného masa (nejlépe drůbežího), 200 g žampiónů nebo jiných čerstvých hub, 50 g slaniny, 1 špekáček nebo kousek salámu, 1 cibule, 2 lžíce tuku, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 1 paprika, 2 rajčata, 60 g strouhaného sýra, petrželka, drcený kmín, sůl, kečup

Příprava
Rýži propláchneme, spaříme, v hrnci zalijeme 6 dl vody, osolíme a dusíme 15 minut pod pokličkou. Pak rýži odstavíme a necháme dojít. Pokrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme nakrájené houby, maso, nudličky slaniny, kostičky uzeniny a proužky papriky. Vše ze stálého míchání lehce osmahneme. Pak vmícháme spařená, sloupnutá a pokrájená rajčata, hrášek, sůl a kmín. Rýži vsypeme do mísy, přidáme zeleninovou směs, vše promícháme a sběračkou namočenou do horké vody tvoříme úhledné bochánky. Posypeme je nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a dozdobíme snítkou petrželky.