Kuchařka

Internetová kuchařka

Reveňové želé s jahodami

Reveňové želé s jahodami Ingredience
500 g reveně, 100 + 50 g cukru, 4 lžíce jablečného moštu, 2 plátky želatiny, 250 g jahod, ¼ litru šlehačky, 1 vanilkový cukr

Příprava
Omytou a oloupanou reveň nakrájejte na 2 cm kousky. Konce odřízněte. Želatinu namočte do studené vody. Mošt a 1/4 litru vody svařte se 100g cukru. Přidejte reveň, nechte přejít varem, přikryjte poklicí, nechte 5 minut nasakovat. Vymačkanou želatinu vmíchejte k reveni a nechte rozpustit. Želé dejte chladit. Omyté jahody rozpulte, smíchejte s 50 g cukru, 10 minut chlaďte. Do šlehačky přidejte vanilkový cukr a ušlehejte ji dotuha. Želé a jahody navrstvěte do skleněných pohárů, ozdobte šlehačkou a podávejte.

Tip
i[Vhodná příloha] Moučník z křehkého těsta nebo máslové sušenky.

Poznámky
Druh reveně s červenými stonky a červenou dření bývá kyselejší. Světlou dřeň a zelené konce stonků má jemnější malinová reveň.