Rebarborový koláč

Sdílejte s přáteli

Rebarborový koláč

Čas na přípravu 15 min Čas vaření 25 min Čas odpočinku 1 hodina Celkový čas 1 hod 40 min

Ingredience

Na koláč

Na drobenku

Pokyny

  1. Z poloviny vlažného mléka, droždí a lžičky cukru vytvoříme kvásek, necháme vzejít na teplém místě.

  2. Vejce rozšleháme spolu se zbylým mlékem, přidáme zbylé ingredience včetně kvásku a vypracujeme hladké těsto. Necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě.

  3. Rebarboru omyjeme oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  4. Vykynuté těsto rovnoměrně pokladme na plech, který jsme si předtím pomazali olejem a vysypali polohrubou moukou. Na těsto rovnoměrně rozmístíme rebarboru a zasypeme drobenkou. Pečeme na 170 °C dozlatova zhruba 25 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *