Kuchařka

Internetová kuchařka

Ravioly se zeleninou

Ingredience
150 g celozrnné mouky, 2 vejce, 100 g ovčího sýra, vodu podle potřeby, 200 g cibule, 250 g cukety, 250 g lilků, 200 g různobarevných paprik, 125 ml oleje, 500 g rajčat, 4 stroužky česneku, tymián, hrstka bazalky, 0,5 lžičky sladké papriky, mletý pepř, sůl

Příprava
Na vále smícháme mouku, vejce, 0,5 lžičky soli a trochu vody, vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu odpočinout pod vlhkou utěrkou. Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme tenký plát. Oba pláty musí být stejně veliké. Sýr nakrájíme na kostičky a rozložíme na jeden plát těsta a potřeme vodou. Potom překryjeme druhým plátem a vykrojíme ravioly. Krájíme tak, aby byl sýr uprostřed každé ravioly. Okraje těsta lehce přimáčkneme prsty, aby se těsto spojilo. Ravioly necháme krátce osušit a potom vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme 10 minut. Zeleninu uvedenou v ingrediencích očistíme, pokrájíme na malé kostičky a společně osmahneme na rozpáleném oleji. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na větší kousky a přidáme k zelenině. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, tymián a dusíme asi 30 minut. Bazalku nadrobno posekáme, poprášíme sladkou paprikou a osmahneme na trošce oleje. V této směsi osmažíma ravioly, rozložíme na předehřáté talíře a ozdobíme dušenou zeleninou.