Rajčata plněná houbovou nádivkou

Sdílejte s přáteli

Rajčata plněná houbovou nádivkou

Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4

Ingredience

Náplň

Na posypání

Pokyny

  1. Vršky větších tvrdých rajčat asi z jedné čtvrtiny skrojíme a vnitřek vydlabeme. Rajčata uvnitř osolíme a opepříme.

  2. Očištěné houby nadrobno rozsekáme a promícháme s jemně nakrájenou cibulkou.

  3. V kastrole rozheřejeme máslo, do něho vložíme houbovou směs, rozsekanou petrželku, vydlabanou dužinu z rajčat, přisypeme strouhanku, osolíme, opepříme a smažíme asi 6 minut. Houbovou směsí naplníme připravená rajčata.

  4. V kastrole rozehřejeme máslo, do něho vložíme naplněná rajčata, posypeme je strouhaným sýrem a strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a pečeme je v horké troubě asi 10 minut.

Poznámka

Pokrm můžeme posypat najemno nakrájenou šunkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *