Kuchařka

Internetová kuchařka

Rafinované palačinky

Ingredience
Základní těsto na palačinky, 200 g uzeného boku, 2 jablka, 100 g čerstvého listového špenátu (nebo rokety), 3 dl bílého jogurtu, 4 limetky, mletý pepř, sůl, olej na smažení

Příprava
Uzený bok osmahneme na pánvi, po vychladnutí nakrájíme nadrobno a promícháme s jogurtem. Směs osolíme, opepříme, zakápneme šťávou z jedné limetky, přidáme jedno nakrájené neoloupané jablko a většinu opraných nasekaných listů špenátu a promícháme. Na pánvi vytřené olejem upečeme z těsta palačinky, každou naplníme připravenou směsí, zarolujeme a překrojíme. Palačinky upravíme na talíře a obložíme zbylými nakrájenými limetkami, plátky jablka pokapanými limetkovou šťávou (aby nezhnědly) a listy špenátu.