Puding

Sdílejte s přáteli

Puding

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 30 min Čas vaření 50 min Celkový čas 1 hod 20 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Formu o průměru 16 cm vymastěte máslem. Chlebovou střídku namočte do mléka. Smíchejte kandované ovoce a rozinky s moukou. V míse zpracujte rozdrobené máslo s 50 g surového cukru, přidejte ušlehaná vejce, dobře vykapanou chlebovou střídku a mandlovou moučku, citronovou kůru a šťávu z citronu, 2 polévkové lžíce rumu, skořici, muškátový oříšek, zázvor, rozinky a kandované ovoce. Dobře zamíchejte. Těsto vlijte do formy a formu zakryjte potravinovou fólií.

  2. Do hrnce nalijte 750 ml vody a formu vložte do napařovacího koše v horní poloze. Hrnec uzavřete.

  3. Jakmile začne z hrnce unikat pára, zmírněte plamen a vařte po uvedenou dobu.

  4. Po skončení vaření otevřete hrnec, pudink vyklopte z formy. Nakrájejte jej na plátky a pocukrujte.

  5. Flambujte s rumem a podávejte.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *