Kuchařka

Internetová kuchařka

Pralinky s arašídovým máslem

Ingredience
120 g arašídové máslo, 30 g čokoládové vločky, 1 ČL mletá skořice, 3 PL kondenzované mléko, 50 g kandovaná pomerančová kůra, 1 PL agávový sirup, 3 PL rum, 16 ks dětských piškotů, 1 bal hořké čokolády

Příprava
Do mísy dáme arašídové máslo. Kandovanou pomerančovou kůru si nasekáme nožem na malé kousky a přidáme k máslu. Dětské piškoty nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Poté přidáme zbylé suroviny a vše dobře promícháme. Necháme přes noc uležet v ledničce. Poté tvarujeme kuličky, které obalujeme v rozpuštěné hořké čokoládě. Dozdobit můžeme ještě bílou čokoládou. Pralinky skladujeme v chladu, je dobré je nechat dva dny zaležet. Pralinky jsou krásně vláčné.

Tip
Pokud chceme, aby byly pralinky tužší, přidáme další piškoty, agávový sirup nahradíme moučkovým cukrem a přidáme pouze dvě polévkové lžíce rumu a kondenzovaného mléka.